Джип Сафари2023-03-30T10:49:14+00:00

Джип сафари

в района на Слънчев Бряг – вашето офроуд приключение!

Програма:

09:30- Трансфер от хотела до сборния пункт
10:00- Начало на приключението /тръгване/

   По пътя към върха на планината първо ще преминем покрай Телевизионната кула, след това през девствени терени, редица малки села, ще прекосим река и ще спрем за кратка почивка в „Свети Константин и Елена“, малък параклис, известен със своята светена вода. При интерес можете да изпробвате способностите си за стрелба с пневматично оръжие/въздушна пушка/, но само на места, подходящи за целта.

   Следващата ни спирка ще бъде в наистина старо малко селце на име Еркеч – в наши дни, наричано още Козичино. С многобройните си автентични къщи, една от които вече е музей и местните хора успяват да опазват своята история, традиции и език. Твърди се, че името на селото идва от двете турски думи „еркен” и „геч”, което означава „минавай и тръгвай” ​​или „минавай по-бързо”. Това е бил начинът, по който турците са го наричали, за да си имат едно на ум. Основано около 5-6 век сл. н.е. , селото е било добре известно със силните си, непримирими и независими местни хора, живеещи там – никога не е бил допускан крак на турчин да спи през нощта в селото или никога не доживявал до следващия ден, местните все още си спомнят.

   През 1900 г. в селото е инсталирана и започва да функционира първата машина за производство на лимонада /традиционна българска напитка/ и е така до наши дни, където все още туристите могат да я опитат, направена по същата стара технология.

14:00 – Обяд в ресторант с народни мотиви в село Просенек. /По желание е и не е включено в цената/.
15:30 – Напускане на Просенек.
16:30 – Връщане.

   Цената за приключението е само:

За възрастни – 65лв. / 33 €
За деца – 39лв. / 20 €

***Цената е на човек
*** Трансфера от хотела до сборния пункт и обратно е включен в цената.